Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβαλίζοντας αισιόδοξα το μέλλον...

Η καταχώρηση αυτή ξεκίνησε να γράφεται επί χάρτου, το τελευταίο πρωινό μου στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια ενός μοναχικού καφέ στο Βένετο με θέα το κάστρο του Κούλε. Ανοιχτά χαρτιά, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ο Χάρος στην Κρήτη κυκλοφορεί συνεχώς με κάποιο όχημα. Νταλίκα θα 'ναι, 4Χ4 θα 'ναι, φορντ ντισκάραβαν* με 85χρονο οδηγό ή παπάκι με καβαλάρη νίντζα εφτά νταν, ο Χάρος μπαίνει μέσα τους και βγαίνουν παγανιά. Άμα δεις, δε, τζάμι φυμέ, είναι ο ίδιος αυτοπροσώπως μέσα, εξ ου και το φυμέ, γιατί τον ενοχλεί ο έντονος ήλιος.

Μετά και την πρώτη μουτζούρα, την οποία δε μπορείς να δεις αλλά υπάρχει, καθόσον η καταχώρηση είναι σουρεάλ, συνεχίζω. Στον παραλογισμό των ημερών συνετέλεσαν και οι ενδυματολογικές επιλογές των ανθρώπων εν γένει. Να φανταστείς, μια μέρα ολόκληρη υπήρχαν άνθρωποι ντυμένοι όμορφα που παρήλαζαν, χόρευαν, χοροπηδούσαν, έπιναν, διασκέδαζαν, ενώ οι υπόλοιποι τους έκαναν χάζι από δεξιά κι αριστερά, παράλληλα κι εκατέρωθεν, ντυμένοι με κάτι άσχημες στολές, χωρίς χρώματα, ουρές, καπελάκια και διάφορα αξεσουάρ. Τελικά, βέβαια, αυτοί με τις βαρετές στολές επικράτησαν γιατί ήταν πιο πολλοί κι έτσι την επόμενη μέρα ανάγκασαν και τους υπολοίπους να ξαναμπούν στις βαρετές τους στολές.

Τι μας νοιάζει, βέβαια, εμάς; Veni, vidi, vici! Ήταν όλοι τους εκεί, πλην του χλωμού προσώπου "δεν έχω ποτέ οδοντόβουρτσα" μετά της ποκαχόντας-θάλασσας. Κι ο γιατρός κι ο γιατρός, ο χαμός, ο Ουάλι, ο Μιχάλης και τ' άλλα παιδιά, η δασκάλα, αι γυναίκαι, το καρντάσι, το Ζορμπέικο, ο Αρτέμης, ο εργατοπατέρας, ο νίκας τοις βασιλεύσι κι ο φουνταριστός στη ρακοσφαίριση φίλος αγαπητός, ο δάσκαλος ύμπερ άλλες και ξανά χαμόοοοος, χαμόοοοος... Τι συντροφιά, τι φαγοπότι, τι χοροί, τι τραγούδια, τι αγκαλιές και φιλάκια, τι κέφι, τι χαρά!

Τι ταξίδι κι αυτό! Καφέδες στο Παγοποιείο, ποτά στην Ενοδία, φίλοι μπιστικοί, αντρίκειες κουβέντες, αληθινές στιγμές με την οικογένεια, ένας εφιάλτης με μικροτραυματισμό, βόλτες με το παπί, ένα τραπέζι στις 7 θάλασσες, μια απίστευτη τράκα, "φαΐ σου, tv σου κι άη γαμήσου" από ένα ντουβάρι στο Ηράκλειο, που μακάρι να υπήρχαν πολλά τέτοιου τύπου ντουβάρια και μεταξύ των δίποδων που κυκλοφορούν ευρέως.

Κι ύστερα πάλι, επιστροφή. Ωωωωωωωωωωω, ωωωωωωωωωωωωω, όοοοοοοοοομορφή Θεσσααααααααλονιιιιιιιιιιίκη...

*: ρήση του κυρ'Βασίλη, a.k.a. Φιδέμπορας από τη ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου